logo
Piątek, 07 listopada 2025 r.
imieniny:
Antoniego, Kariny, Przemiły, Wilibrorda – wyœlij kartkę

Młodszy kolega brzydko mnie zaczepia.
Autor: Agnieszka (po 30-tce) (---.96.167.11.ipv4.supernova.orange.pl)
Data:   2024-11-07 07:22

Witajcie,

W pracy mam 6 lat młodszego kolegę, który ciągle rzuca mi żarty w stylu "jesteś stara więc jesteś też pewnie ślepa" na moje uwagi o szacunku nie mam co liczyć, jeszcze bardziej go nakręcają. Jak najłatwiej zamknąć mu usta? Jest strasznie niedojrzały, nawet kiedy nie reaguję na jego zaczepki dąży do tego, żebym się jednak odezwała. Co zrobić?

Re: Młodszy kolega brzydko mnie zaczepia.
Autor: antonima (---.dynamic.chello.pl)
Data:   2024-11-21 16:26

Zgłosić sprawę do przełożonego/przełożonej oraz do HR. Z takimi osobami nie ma co walczyć osobiście, zwłaszcza skoro już się przekonałaś, że to nie działa. Jeśli martwisz się, że pogorszysz sytuację, pomyśl, czy trwanie w obecnym stresie jest lepsze niż cokolwiek moze się wydarzyć, jeśli zwrócisz się o pomoc do osób do tego przeznaczonych.

Autor: Bea (---.centertel.pl)
Data:   2024-11-21 18:14

Nagraj i zgłoś wyżej

Autor: Maria (---.188.142.83.hornet.pl)
Data:   2024-11-23 10:45

Nagrywanie bez zgody osób nagrywanych jest nielegalne i może skończyć się karą dla osoby nagrywającej.

A sprawa jak najbardziej nadaje się do zgłoszenia "wyżej". Najlepiej by było, jakbyś miała świadków, bo inaczej (w najgorszym przypadku) będzie słowo przeciw słowu.

Nie wiem, gdzie pracujesz i jakie macie zwyczaje / kulturę, ale tego typu zachowania już raczej nie są tolerowane.

Autor: Bea (---.dynamic.chello.pl)
Data:   2024-11-23 22:34

Gdy nagranie jest z udziałem osoby nagrywającej, nie jest karalne.

Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje imię:
 Adres e-mail:
 Temat:
 Przepisz kod z obrazka: