logo
Piątek, 01 grudnia 2023 r.
imieniny:
Blanki, Edmunda, Eligiusza, Natalii, Florencji – wyœlij kartkę

Płonący wstyd związany z grzechami.
Autor: Alexq (77.111.247.---)
Data:   2023-11-17 12:42

Pokój Wam.
Bardzo zamartwiam się obecnością swoich grzechów, a ŚCIŚLEJ MÓWIĄC WSTYDEM, które ciągną mnie w bagno i powodują PRZEOGROMNY PALĄCY I PRZENIKLIWY wstyd. Nie wyobrażam sobie stanąć kiedyś przed Obliczem Pana Boga po tych konkretnych grzechach i z TYM WSTYDEM, skoro ten wstyd już na ziemi mnie pali i przeraża, a tam kiedyś nie będzie możliwości skryć swej twarzy i stanu. Zadręcza mnie to do takiego stopnia, że nie potrafię przestać o tym myśleć ani cieszyć się z czegokolwiek. Wstydzę się ogromnie nawet gdyby ludzie mieli kiedys widzieć moje grzechy, a na domiar złego, jest napisane że: "co skryte wyjdzie na jaw i na nic ukrywanie tego było, tajniki serc zostaną odkryte przed światem" - czyli co to znaczy? Że Bóg objawi moje grzechy i myśli, których się tak potwornie wstydzę? A czy sakrament pokuty i pojednania pomoże i zostaną zmyte grzechy tak, że Bóg nie pokaże mi ich kiedyś na Sądzie? To mi zaprząta głowę... pomóżcie proszę, a czy modlitwa o niepokazywanie tego wszystkiego może odnieść rezultat mojej prośby?
Proszę o modlitwy, o szturm modlitw, mam zwęglone serce, duszę, ciało i myśli.

Re: Płonący wstyd związany z grzechami.
Autor: Mateusz (---.dynamic.mm.pl)
Data:   2023-11-17 15:16

Umów się w realu z księdzem na rozmowę na temat skrupułów. Takim, do którego masz jakieś szczątkowe zaufanie, bo zakładam, że spowiedź napawa Cię strachem. Jeśli to nie pomoże, to do lekarza w celu ustalenia, czy nie cierpisz na nerwicę natręctw.

Autor: Estera (---.165.kosman.pl)
Data:   2023-11-17 21:06

Alexq, zmień punkt ciężkości w swoim myśleniu. W centrum osoby wierzącej stoi Bóg, nie grzech. Bóg kocha Cię najbardziej jak się da. Twoje grzechy zostały przybite do krzyża razem z Jezusem - On znał je już wtedy. Zobacz, po zmartwychwstaniu nie robił wyrzutów Piotrowi, nie pytał, "czy żałujesz", tylko "czy Mnie miłujesz/kochasz?" Pierwsze przykazanie to: kochaj Boga, siebie i bliźniego, bo dopiero ten, który kocha i którego serce wie, że jest kochane, jest w stanie z miłości spełniać przykazania.
Tak, kiedyś staniemy przed Bogiem "nadzy" i bezbronni. Zostanie czysta prawda. Ale ta prawda będzie skąpana w miłości i miłosierdziu, nie tylko w sprawiedliwości.

Autor: Anna (---.205.133.54.mobile.internet.t-mobile.pl)
Data:   2023-11-21 23:18

Zaufaj Miłosierdziu Bożemu i oddaj się w opiekę NMP Łaskawej :)

Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje imię:
 Adres e-mail:
 Temat:
 Przepisz kod z obrazka: