Autor: Gabi (82.207.250.---)
Data: 2023-11-10 09:29
Niszczony :-)
Nawiązując do Twojego cytatu: "Skoro zasługujesz na Moją Miłość, na czyją nie zasługujesz?" chciałabym Cię uspokoić, to prawda, Bóg jest Miłością i kocha nas bezwarunkowo, nie musimy walczyć o Jego Miłość, ONA jest za darmo, bez zastrzeżeń, bez ograniczeń czasowych, na zawsze, możemy się w Niej zanurzyć niczym w Oceanie i faktycznie jesteśmy już w Niej zanurzeni, bo ON jest przecież wszędzie. "W Nim żyjemy, poruszamy się i jesteśmy" (Dz 17,28). Gdy ta Prawda o Bogu Miłości przeniknie całą Twoją istotę, całe Twoje życie, gdy zaczniesz Nią żyć, oddychać, wtedy ogarnie Cię niesamowita wolność wewnętrzna, bo będziesz już tak zakotwiczony w Nim, że nikt i nic nie będzie w stanie was rozdzielić. I tak już jest, tylko Ty o tym jeszcze nie wiesz na najgłębszym poziomie serca, jeszcze ta Prawda nie przeniknęła całego Twojego jestestwa, stąd te wszystkie wątpliwości i niepokoje. Trzeba się wpatrywać w Niego, swego Stwórcę, Zbawiciela, Przyjaciela Najbliższego. W Jego spojrzeniu szukaj swojej tożsamości i wartości. Tylko ON wie naprawdę, kim jesteś, a jesteś ukochanym Dzieckiem Boga. "Oto mój Syn umiłowany, w którym mam upodobanie" (Mt 3,17). Gdy doświadczenie własnej tożsamości przeniknie Cię, narodzisz się na nowo i żadna opinia ani kapłana, ani dziewczyny, ani czyjakolwiek inna nie będzie w stanie Tobą zachwiać. Gdyż będziesz wiedział, kim jesteś naprawdę. Będziesz sobą, gdyż zbliżając się do Boga w rzeczywistości odnajdujemy siebie, ten obraz, który ON nosi w Swoim Sercu. Jesteśmy Jego Pragnieniem, jesteś Jego Pragnieniem, tylko ON zna Ciebie do głębi i wie, jak Cię Sobie wymarzył, kim jesteś, zna Twoje prawdziwe imię.
Proponuję Ci zwrócić się całym sobą ku Bogu, całym sercem, całą duszą, niepodzielnie. Uchwycić się Go całą swą istotą i w Nim szukać siebie, ON pragnie spełniać Twoje pragnienia i odpowiadać na Twoje pytania, bo jest Twoim Ojcem, Tatą niebieskim, zaś Ty Jego ukochanym Dzieckiem. Ten piękny stan, którego doświadczyłeś, to zaproszenie Pana do przyjaźni z Nim, która zaczyna się już tutaj, już dzisiaj. Wszystko zależy od Ciebie. ON czeka na Ciebie zawsze z otwartymi ramionami.
|
|